Skip to main content

„visszavezetni a fényt forrásához”

„visszavezetni a fényt forrásához”!

Mindenki, aki él kommunikál! Ha megmozdul, ha megszólal akkor is, ha nem, akkor is… Bármit is tegyünk, minden pillanatban kommunikálunk, kifejezzük magunkat különböző módokon… Annyira megszoktuk, hogy tudatosságunkkal együtt mozgunk – és az mozgat bennünket – hogy még csak észre sem vesszük. Mégis vagyunk és kommunikálunk. Folytonosan kifejezzük, hogy mit szeretünk és mit szeretnénk elkerülni. Folytonosan afelé mozdulunk, amit keresünk, amire vágyunk, és attól távolodunk amit nem szeretünk, akár képzelgünk, nézünk, gondolkodunk, vágyakozunk, gyűlölünk vagy szeretünk… azaz kommunikálunk.

Sok olyan ember van, aki rendkívül sikeresen kommunikál! Ezek a személyek könnyen elérik céljukat és kiemelkedően élvezetes és sikeres életet élnek. Hogyan sajátítható el ez a képesség?

Egyrészt hagyjuk távozni azt, ami már idejétmúlt! Többször tapasztalhattuk már meg életünkben, hogy a tanulás egy új helyzetbe hoz minket, amiben még akarunk ragaszkodni a régi meg szokott dolgokhoz. Minden helyzetben, hogyha valaki mond nekünk valamit, akkor a tudatunk azonnal elkezdi azt a trükkös játékot, hogyan lehet azt, amit mondott átfordítani valami régibe, valami régi helyzetbe. Mond valamit, és akkor el kezdünk kutatni, valami jól kis bevált módszer után. Mivel ezt csináljuk, ezért elhalasztjuk ezeket a lehetőségeket. Elhalasztjuk a lehetőségét, hogy kapcsolatba kerüljünk az újjal. Mert ha valami régihez kötöm, akkor az már nem új. A vezetők nagyon gyakran találkoznak ezzel a problémával. Ha a valaki mindig a nehézségekre fókuszál, akkor azt fogja tapasztalni, hogy a többik gyakran kritizálják őt.

Kommunikációs tréningünk az NLP alapjait ötvözve könnyen alkalmazható és hatékony módot kínál arra, hogy mit és hogyan kell tenni azért, hogy sikeres legyen a kommunikációnk, szemben korábbi, esetleg ettől eltérő élményeinkkel. A tréning legfőbb célja azoknak az erőforrásoknak és hétköznapi technikáknak az előhívása és tudatosítása a kommunikációban, amelyek segítségével a problémaorientáció felől az eredményorientáció felé elindulva elsajátíthatjuk, hogy mit (mely viselkedést és elemeit), mikor és hol (mely időben és milyen szituációban, kontextusban kell, lehet, érdemes használni, és milyenben nem), valamint hogyan (vagyis milyen módon) tudunk hatékonyan kivitelezni.

további részletek: SELFSKILLS.HU