Tréning

kövess a Facebook-on is

ZVarga.NLP

FB esemény: NLP-Érzelmi tréning / 2016. Október 27-28-29-30. 

BETELT!

FB esemény: NLP-Kommunikációs tréning / 2016. November 24-25-26-27. 

BETELT!

FB esemény: NLP-Mély Belső Átalakulás tréning / 2017. Január 27-28-29.

Szabad helyek még korlátozott számban elérhetőek!

FB esemény: NLP-Kommunikációs tréning / 2017. Február 09-10-11-12. 

Szabad helyek még elérhetőek!

2017. Január 27-28-29.; péntek-szombat-vasárnap; 09:00 órától 18:00 óráig
Budapest

48.000,- Ft +áfa

(tréningismétlőknek: 15.000,- forint +áfa)

  • 2016. November 21. péntek 24:00 óráig történő jelentkezés és befizetés esetén:
   40%-KEDVEZMÉNY – 28.800,- Ft
  • 2016. December 26., hétfő 24:00 óráig történő jelentkezés és befizetés esetén:
   20%-KEDVEZMÉNY – 38.800,- Ft

  További kedvezmények

Amennyiben 2 fővel vagy ennél nagyobb létszámmal jelentkezel a tréningre, úgy mindannyian 50% kedvezményt kaptok a tréningre, azaz ekkor 24.000,- forint +áfa lesz a tréning ára résztvevőnként!

További információk

 • Ezt a tréninget az elmúlt 8 évben 18 alkalommal tartottam meg és összesen 312 fő vett rajta részt.
 • A csoportban a helyek száma korlátozott és a jelentkezési sorrendben kerülnek lefoglalásra!
 • A Mély Belső Átalakulás / Core Transfromations tréning hasznosságának értékelése a résztvevők által (1-10 -es skálán): 9.9 PONT

Ahhoz, hogy a világban megtaláljuk a helyünket,
először is Önmagunkat kell megtalálnunk!

Minden egyéb dolog, kezdve a kapcsolati rendszereinktől, a célmegvalósítási képességünkig, a világgal való viszonyunk feltérképezésétől a hétköznapi kihívásaink megoldásáig csakis ezek után jöhetnek. Önismereti elmélyülés nélkül mindezek lehetetlenek. Elsősorban azoknak ajánljuk a a Mély Belső Átalakulás, akik tudatosan járják egy ideje az önismeret útját. A Mély Belső Átalakulás (Core Transformation) tréning célja az, hogy a résztvevők olyan elméleti és gyakorlati, a tudatos és tudattalan tartományban egyaránt működő tudásanyagot kapjanak, amelyek a további változások alapjait teremtik meg.

Az emelt szintű NLP technikák és különböző eszközök alkalmazása során az önismeret oly mértékben mutathat elmélyülést és fejlődést, amely az addigi meggyőződéseket, értékvallást és identitást nagymértékben befolyásolhatja. Azok számára ideális a tréning, akik teljes felelősségtudattal vallják azt, hogy az életminőségük az önismeretük mélységével függ össze, és ezen a saját magukból kiinduló változáson keresztül szeretnék a környezetükben élőket, a családtagjaikat, a barátaikat, a kollégáikat is inspirálni a fejlődés útján.
A Mély Belső Átalakulás tréning megteremti annak lehetőségét, hogy a résztvevők a saját ütemükben haladva felismerhessék az addig tévesen rögzült korlátaik okait, feltárhassák a mentális képességeik tartalékait is, kibontakoztathassák a kreativitásukat és magasabb szintre emeljék az érzelmi valóságukat.
Megismerkedhetnek azzal a szuggesztív technikával, amelynek alkalmazása felébresztheti szunnyadó képességeiket és megtanulják az éber-jelenlét eddig talán ismeretlen megélésének módját. Az élmény hatására képessé válnak új aspektusba helyezve látni önmaguk működését a világban és a világból jövő összes visszatükrőződést az addiginál sokkal szélesebb spektrum alapján dekódolni.

Biztosan Ön is tapasztalta és megélte már, hogy néhány civilizációs betegség áldozatai vagyunk, amelyeknek egyik tünete a jelenlegi kultúránk jellegzetes intellektuális arroganciája. Intellektuális arrogancia például annak a feltételezése, hogy tökéletesen értünk bármely gondolatot első hallásra, csak mert felismerjük a szavakat.

PEDIG A GONDOLATOKAT CSAK AKKOR TUDJUK FELFOGNI, HA AZOK EGY MEGFELELŐ BELSŐ VÁLTOZÁST TÜKRÖZNEK; CSAK AZT ÉRTJÜK MEG, AMI BENNÜNK LÉTEZIK, ÉS SEMMI OLYAN NEM LÉTEZIK BENNÜNK, AMIT NEM MI VITTÜNK VOLNA BE, MEGEMÉSZTVE ÉS ALAPOSAN MÉRLEGELVE.

EHHEZ SOKKAL TÖBB KELL, MINT AZ INTELLEKTUALITÁS.

MÉLY BELSŐ ÁTALAKULÁS

 CORE TRANSFORMATION

Az igazi rejtély nem ott keresendő, hogy mit nem látunk tisztán, hanem magában a látásban. Hogyan látunk, éppen az a rejtély. Hogyan értünk? Honnan tudjuk, hogy mi a valóság? Miként észleljük a világot? Mi érdekel? Mi dönti el, hogy mit fogok csinálni, érezni, gondolni a következő percben? Ezek a legfontosabb titkok.

De maradjunk csak a látásnál. Ne az érdekeljen minket, hogy mit látunk, hanem az, hogy mi a látás maga? Márpedig a látás a szemünk előtt van, a szemünk előtt történik, és mégsem azt látjuk! Ez a legkomolyabb rejtély. Tökéletesen megismerhetnénk, hiszen mi csináljuk, az orrunk előtt zajlik, és még csak fel sem ismerjük. Ha tudunk is róla valamit, nem tudjuk, mit nézzünk, merre forduljunk. A legnagyobb rejtélyek nem messze kint vannak, hanem a lehető legközelebb hozzánk. Olyannyira közel, hogy még csak el sem tudjuk választani magunktól.

NÉZZÜNK EGY MÁSIK PÉLDÁT!

Mi a boldogság? Milyen válaszokat tud adni az ember erre a kérdésre? Definíciókat, meghatározásokat, hasonlatokat, körülírásokat, feltételeket. Szavakat, gondolatokat, írásokat, utalásokat és hivatkozásokat mások írásaira. E közben még csak nem is ismeri a boldogságot, esetleg még soha nem is volt boldog. De eszébe se jut az a mozdulat, hogy közvetlenül élje át a boldogságot! Csak tudni akarja, hogy mi az. Azt hiszi, ha a meg tudja magyarázni, akkor az már van is. A boldogság tudásából – hogy mindent tudunk a boldogságról – ugyanis nem következik az, hogy meg is éljük azt. Akkor pedig ez a tudás tulajdonképpen teljesen felesleges; kárba vész a sok fáradozás és igyekezet. A rejtély abban van, hogy miért nem vesszük észre, hogy mit kellene tennünk, hogyan kellene mozdulnunk, hogyan kellene egy állapotot megvalósítanunk, hogyan kellene teremtenünk. Holott rajtunk múlik az ügy, velünk kellene megtörténjen. Mi vagyunk az alanya a boldogságnak (annak kellene lennünk). Elmondhatjuk, hogy sok ember keresi a boldogságot, és mégsem boldogok. De vajon miért? Azért, mert valamit nagyon elvétenek. Azért, mert a boldogság is rejtély.

Van egy zen tanítás: a Holdra mutató ujj. „Nicsak a Hold!” – zenmonkmoon_1mutatunk valami külső dologra. És oda kapjuk a fejünket a Hold felé, és nem is gondolunk az ujjra, észre sem vesszük az ujjat, ami a figyelmet a Holdra felhívta. Holott a mutatás, a megmutatás sokkal fontosabb dolog a Holdnál. Az érdekesebb jelenségek máshol, közelebb játszódnak le, nem arrafelé, amerre az utalás történik. Vegyük észre az ujjat, és haladjunk tovább ebben az irányban! Látni fogjuk, hogy a legfontosabb jelenségek még „a Holdra mutató ujj”-nál is beljebb játszódnak le. Egészen belül! Itt!

fhd1280-Happiness-and-ecological-efficiency-as-alternatives-to-GDP

MÉLY BELSŐ ÁTALAKULÁS” TRÉNING

AZ NLP TALÁN EGYIK LEGSPIRITUÁLISABB MÓDSZERE.

coretransformationsbook1“mély belső átalakulás” / “core transformation” tréning módszer megalkotója Connirae Andreas, aki testvérével, Tamara Andreassal együtt dolgozta ki a módszert. A mély belső átalakulás segítségével maradandó változásokat érhetünk el olyan területeken, ahol eddig hosszas önkeresés vagy elemzés sem hozott eredményt, különösen akkor, ha a kérdés érzelmekkel kapcsolatos. Egy mély belső átalakulás sokszor csak egy-két óráig tart, de a hatása örök életre megmarad.

Mély belső átalakulás tréningünk gyengéd és egyben hatékony módot kínál arra, hogy problémáinkat – rossz szokást, betegséget, nem kívánt érzelmet vagy bármilyen válságot – lehetőségnek tekintsünk eddigi életünk túllépésére, és felfedezzük a belső teljességet, ami életünk alapjává válhat. A “mély belső átalakulás” / “core transformation” tréning segítségével egy negatív viselkedésből, késztetésből, hiedelemből kiindulva olyan egységre, szeretetre és kozmikus békére irányuló tudatállapotokat fedezhetünk fel, amelyeket a különféle misztikus iskolák évszázadok óta keresnek – és amelyek – különös módon – negatív mintáink mögött rejlenek.

“mély belső átalakulás” / “core transformation” tréning módszer biztonságos és néhány óra alatt megdöbbentő felfedezésekhez juthatunk. A gyakorlatok során a résztvevők megtapasztalhatják, hogy bármilyen zavaró viselkedésük, rossz szokásuk, érzelmük milyen jó, pozitív célt szolgál. A célok láncolatának feltárása megmutatja, hogy végső, legalapvetőbb célunk: a jelenlét. Teljességben élni, egésznek lenni, értékesnek lenni, megtapasztalni, hogy eleve megvan bennünk a mindenséggel való kapcsolat. A célok láncolatának következetes végigkísérése mély, belső megtapasztaláshoz és átalakuláshoz juttat. Ezért a változások, melyek a gyakorlatok elvégzése közben jönnek létre egy finom, belülről induló megnyílást, erős átalakulást indítanak el. Ezek az állapotok azonosak a transzcendens vagy spirituális élményeknek nevezett állapotokkal, amelyek által egyre inkább felfedezhetjük, hogy abból az egyetlen belső természetből és erőforrásból indul ki életünk, amik igazán vagyunk. Életünk során, a közös munka alatt ezt a bennünk már meglévő teljességet tárjuk fel.

“mély belső átalakulás” / “core transformation” tréning gyakorlatainak többszöri ismétlése nemcsak egy ideiglenes jó érzéshez, hanem új, „belső központból” megélt élet alapjaihoz is közelebb visz.

Amit a tréningen kínálunk:

 • egy mély és bensőséges kapcsolat lehetőségét azzal kapcsolatban aki „ÉN”-nek hívja magát
 • tapasztalást az élményeinket, azok szerkezetét, megélését és tudatosítását illetően
 • az „egy élmény” megélésének lehetőségét, az „egy íz” ízét, az „egy hang” hangját
 • tanulási lehetőséget egy hatékony, mély önismereti rendszerről
 • gyakorlási lehetőséget tapasztalt vezetővel

VÁLTOZTASD MEG ÉLETED MINŐSÉGÉT!

3 NAP ALATT,

MERT AZT  AZ ÖNISMERETI TAPASZTALATOT ÉS ÉRZÉKENYSÉGET,

AMIT AZ NLP TRÉNINGÜNKÖN SAJÁTÍTHATSZ EL,

ÉLMÉNYSZERŰEN SEHOL MÁSHOL NEM TANULHATOD,

TAPASZTALHATOD MEG CSAK NÁLUNK!

Jelentkezz most!

Részlet Connirae Andreas és Tamara Andreas: Mély Belső Átalakulás-c. könyvéből.

Bevezetés

MEGTALÁLJUK A BELSŐ FORRÁS FELÉ VEZETŐ UTAT

A szél a tó fölött fúj, s felzavarja a víz felszínét.
Így nyilvánul meg a láthatatlan látható hatása.
– I Csing – A Változások Könyve; Benső igazság

Ez a könyv a magunkban legkevésbé kedvelt viselkedések, érzések és reakciók megkeresésére szólít, hogy azok rendkívül gyógyító és felemelő, személyes belső utazásra vihessenek létezésünk legmélyébe. Ezt az utazást hívjuk Mély Belső Átalakulásnak.

A Mély Belső Átalakulás módszere természetesen alakult ki, miközben legjobban kedvelt tevékenységemet űztem; kutattam – egészen a szavak, gesztusok és arckifejezések szintjéig -, hogy miképpen élik át az emberek a világot. Húsz éve kutatom, tanulmányozom a személyiségfejlesztés és -változás területét, s ezalatt sokféle módszert próbáltam és fejlesztettem ki, hogy hatékonyan hozzásegítsek másokat nem kívánt viselkedésük megváltoztatásához, érzelmi bajaik gyógyításához és céljaik eléréséhez. Ezeket a módszereket könyvek sorozatában tettem közzé; közülük néhányat férjemmel, Steve Andreas-szal együtt írtam vagy szerkesztettem. Olvasóközönségem eddig jórészt hivatásos terapeutákból, tanácsadókból, oktatókból és más segítő hivatású emberekből állt. Ez a mostani könyv más. Mindenkinek szól, aki mély belső átalakulást szeretne életében elérni.

„Mind személyesen, mind hivatásomat tekintve nagy áttörés számomra az ebben a könyvben bemutatott anyag, s hiszem, hogy a személyiségfejlesztés, a terápia és a pszichológia berkeiben is az. Ahogyan pácienseimmel és saját magamban felfedeztem és kifejlesztettem a Mély Belső Átalakulás módszerét, csodálat és tisztelet fogott el a tapasztaltak iránt. Erős átalakulás állapotai jelentkeztek természetes módon: ezeket legmélyebb állapotoknak neveztem el. Úgy tűnt, az ilyen tudatállapotok azonosak a transzcendens vagy spirituális élményeknek nevezett állapotokkal, melyekre sokan törekednek különféle szellemi hagyományok keretében. A Mély Belső Átalakulás gyakorlása során ezek az állapotok nemcsak ideiglenes jó érzést hoztak, hanem új „központból” élt élet alapjaivá is váltak.

Az említett élmények meglepő és váratlan módon jelentkeztek. Nem állt szándékomban spirituális felhangokkal rendelkező módszert kifejleszteni. Alapjában véve úgy gondoltam, az a szféra túl van az általam megismerhetőn, ezért nem is érdekelt túlságosan. Célom egyszerűbb volt. Olyan folyamatot akartam kifejleszteni, amely elég mélyre hatol élményeink belsejébe ahhoz, hogy életünk látszólag apró ügyecskéitől kezdve a legfontosabb létkérdésekig mindenre hasson. A magam számára is, pácienseimnek is valami olyat akartam, ami minden addigi általam ismert módszernél mélyebbre visz.

E kutatás során azt a feladatot állítottam magam elé, hogy olyanoknak segítsek, akiknek komoly gondjukat eddig még nem siker ült megoldaniuk. Némelyek már évek óta igyekeztek megváltozni, de sikertelenül. Az általuk felhozott bajok a krónikus fájdalomtól és a gyermekkorban elszenvedett sérülésektől kezdve a kényszeres evésen át a dührohamokig, a szexuális zavarokig és személyi függőségig terjedtek. Volt olyan probléma is, amit nem könnyű osztályba sorolni, mint például annak az embernek az esete, aki úgy érezte, mindig visszatartja magát képességeinek teljes kibontakoztatásától. Átlagos szemszögből ítélve minden jól ment neki, de volt egy belső része, amely butának érezte magát, és nem volt meg az önbizalma ahhoz, amit az illető akart.

Belső sejtésemet követve haladtam abba az irányba, amelyet nemsokára te is megismerhetsz, ahogyan könyvemet olvasod. Kiindulópontom a személyiség valamely korlátja volt, amelyben egyszerű és egyben leírhatatlanul gyengéd módszerrel egyre mélyebbre hatolva, egyszer csak az élmények olyan szintje bukkant elő magától, amely minden addig általam ismerten túltett.

Miközben azt kerestem, hogy minek a segítségével alakíthatnám át az ilyen sorsproblémákat, eredeti céljaimon messze túltevő módszerre bukkantam. A legtöbben, akiket végigsegítettem ezen a folyamaton, elérték a kívánt eredményt -vagy a teljes változást, vagy jelentős lépést a kívánt irányba. De túl ezen, ilyen képeslapokat és leveleket írtak utána: „Hát ez maga a csoda!”, vagy „Minden megváltozott!” Egyvalaki, aki nem érte el, amit akart, így írt nekem: „Valami jobbat értem el, valami leírhatatlanul csodálatos történik velem!”

Meglehetősen átalakította a bennünk rejlő spirituális természetről vallott nézeteimet az, hogy eme hihetetlenül erős legmélyebb állapotokat minden belső részem középpontjában és másokban is felfedeztem. Számomra nem hit kérdése, hogy szellemi természetünk van – egyszerűen ezt tapasztaltam. Ugyanakkor nyilván lehet, hogy te majd más szavakkal akarod leírni saját élményeidet. Nem kell spirituális hiedelmeket magadévá tenned ahhoz, hogy neked is használhasson a Mély Belső Átalakulás. Amikor ezt a módszert alkalmazzuk egyéni gyógyításra vagy tanfolyamon, többnyire nem is beszélünk arról, hogy miféle élményt várjon az ember. Egyformán jó eredményt érhet el az, aki spirituális kifejezésekkel írja le élményét, és az, aki más, saját magához illő szavakat választ.

A Mély Belső Átalakulás gyakorlatának kifejlesztése során szerencsém volt, hogy húgom, Tamara Andreas a folyamat megtanulásában is és a másoknak való megtanításában is velem tartott. Mind saját élményei, mind pácienseivel és az általa vezetett tanfolyamokon szerzett tapasztalatai sok mindennel gazdagították a módszert és ezt a könyvet.

A személyiségfejlesztés kutatásának berkeibe a neurolingvisztikus programozásból, vagyis az NLP-ből érkeztem. E ragyogó, hathatós kommunikációs és személyiségfejlesztő modellt John Grinder nyelvészprofesszor és Richard Bandler számítógép-programozó fejlesztette ki a hetvenes évek elején az emberi képességek teljes kibontakoztatására. A Mély Belső Átalakulás gyökerei benne rejlenek az NLP-s megközelítésben és számos módszerben, melyeket Bandler, Grinder és mások fejlesztettek ki az évek során. Nagyon hálás vagyok, hogy ennyi jó tanár munkásságára volt szerencsém építeni, s úgy érzem, az NLP világa tette számomra igazán könnyűvé, hogy elég mélyre hatoljak a Mély Belső Átalakulás gyakorlatának kifejlesztéséhez.

Az NLP-t a múltban sokan bírálták, mondván, hogy túl „tudatos” és „manipulatív”, ami igaz lehet akkor, ha valaki így alkalmazza. A Mély Belső Átalakulás túlvisz minket a tudaton, túl a manipuláció fogalmán, az egység és a béke élményét felidéző, általánosan vágyott tudatállapotokig.

E könyvben sorakoznak a módszert alkalmazók beszámolói, beszélgetések és bemutatók – ez utóbbin azokat a jegyzeteket értem, amelyek leírják, ahogyan én vagy Tamara egy pácienssel, vagy tanfolyamra jött emberrel elvégezzük a gyakorlatot. Minden személyes változásról szóló beszámolót szinte szó szerint idézünk. Bár a diszkréció megőrzése végett a neveket és bizonyos külső tényezőket megváltoztattuk vagy kihagytuk, mindig vigyáztunk arra, hogy hűek maradjunk az eredeti jelentéshez. Sokan annyira fellelkesedtek a változásokon, hogy terjedelmesebb beszámolókat írtak nekünk, mint amit ebbe a könyvbe belefoglalhattunk. A gyakorlat bemutatásának jegyzőkönyveit, az írott szöveg könnyebb érthetőségének és felhasználásának követelményeit szem előtt tartva, átszerkesztettük. Teljes, minden szerkesztéstől mentes bemutató gyakorlatokat magnószalagon és videón őrzünk és ajánlunk fel az érdeklődőknek.

Talán feltűnik, ahogyan a bemutató gyakorlatokat olvasod, hogy különleges nyelvi mintákkal élünk és nagyon konkrét módon fogalmazunk. E bemutatók során a szünetet három ponttal jelöltük. Ilyenkor időt hagyunk a gyakorlatot végző embernek, hogy feldolgozza az információt, és tudattalanul beépítse a változásokat. E szünetek többnyire csak néhány másodpercig tartanak, néha azonban több percig is. Közben figyeljük az arckifejezést és az arcszínt, a lélegzés mintáját, a mozdulatokat. Ebből tudjuk, hogy mikor folytathatjuk. Az is segít, hogy nagyon „ráhangolódunk” a páciens állapotára.

E szóbeli és szavakon kívüli finomságok ismerete hozzátartozik ugyan a folyamat elősegítésének művészetéhez, de nem nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a Mély Belső Átalakulás jótékony hatásait élvezhessük. Magnószalag és videó segítségével emberek százai végezték el ezt a gyakorlatot, s azt jelezték, hogy elérték céljukat. Hogy a legjobb eredményekhez juthass, amikor saját magad csinálod a gyakorlatot, fontosnak tartjuk, hogy szóról szóra ragaszkodj a könyvben megadott konkrét nyelvi kifejezésekhez, s gondosan betartsd az utasításokat. Később, amikor már az ember többször elvégezte a Mély Belső Átalakulást, észreveszi, hogy ösztönösen megalkotta a saját tempóját és mintáit.

Ha még többet szeretnél ezekről a nyelvi mintákról megtudni, valamint arról, hogy miképpen és mikor használjuk őket, lapozz bele a forrásmunkák jegyzékébe a könyv végén. Könyvek, videók és magnószalagok nagy választékát kínáljuk, s rendszeresen tartunk tanfolyamokat és képzést az egész világon.

E gyakorlatok végzése közben legyünk magunkkal kíméletesek és türelmesek! Többnyire évekig tartott, amíg nemkívánatos viselkedésmintáinkat, érzéseinket és reakcióinkat jó okkal kialakítottuk, és ezt szeretnénk tiszteletben tartani. Üdvözöljük magunkban azokat a részeinket, amelyeket meg akarunk változtatni – hiszen hamarosan legerősebb és legsegítőkészebb szövetségeseinkké válnak.

Connirae Andreas
Első rész

A TERÜLET FELTÉRKÉPEZÉSE

A Mély Belső Átalakulás nyitja

1. fejezet

MEGKEZDJÜK AZ UTAZÁST

Ne mondd, hogy nem történhetik ilyen változás!
Hatalmas szabadság élhet bensődben. Ha egy cipót
kenyérruhában az asztalra teszünk, csak tárgy,
de az emberi test belsejében életörömmé változik!
-Rumi

Ha el akarunk jutni valahová, a térkép minőségén múlhat, hogy könnyedén odaérünk-e a célhoz vagy reménytelenül eltévedünk. Mondjuk, egy ismerősünk rajongva mesél egy vendéglőről, ahol csodálatos az étel, barátságosak a felszolgálók és az ár is megfizethető, mire elhatározzuk, hogy odamegyünk. Megkérdezzük ismerősünket, hogy hol is van a vendéglő.

Ismerősünk erre azt mondja: „Egyszerűen képzeld el magad előtt tisztán a vendéglőt! Tegyél ki egy cédulát a hűtőszekrényed ajtajára és írd rá: »Könnyedén és örömmel megtalálok minden vendéglőt, amit csak akarok!« Csak ennyit kell tenned!”

Ez így talán sületlenül hangzik, de mi van akkor, ha a cél „önmagam elfogadása”? Mi van, ha olyan belső teljességet akarok elérni, amilyet még sohasem éltem át? Akárcsak az említett vendéglős példában, hallottam már róla eleget, de nem jártam még ott, és nem tudom, hogyan jutok oda. Sokunknak mondták már: „Egyszerűen csak csináld! Csak fogadd el önmagad!” Ez egy kicsit olyan, mintha minden útbaigazítás nélkül azt mondanák: „Egyszerűen menj el a vendéglőbe!”

Vagy mi lenne, ha így felelne ismerősünk, amikor megkérdezzük a vendéglő hollétéről: „Mielőtt megtalálhatnád azt a vendéglőt, hónapokig – sőt, lehet, hogy több évig is – gondolkodnod kell azon, milyen rosszul főzöl! Fel kell derítened annak az okát, hogy miért nem szereted a saját főztödet, és mitől támadt késztetésed, hogy ebbe a vendéglőbe menj! És azt is meg kell értened alaposan, hogy mitől lettél ilyen csapnivaló szakács!” Hát ez még az előzőnél is ostobábbnak tűnik. Hiszen nekünk csupán útbaigazításra van szükségünk! Hogyan jutunk el az étterembe?

Az önfejlesztő iskolák jó része hasonlóképpen arra buzdítja az embert, hogy éveket töltsön problémáinak alapos megismerésével. Gyakori a hiedelem, hogy ha eléggé kimerítően megértjük a problémát, az magától eltűnik. Pedig túl gyakran az a helyzet, hogy értjük ugyan a bajt, de az mégis megmarad. A Mély Belső Átalakulás célja nem az, hogy megértsük gondjainkat, hanem az, hogy arra a belső helyre jussunk el, ahol a problémák átalakulnak. Ez a könyv gyakorlati utasításokat ad ehhez, mindenki által érthető, könnyen alkalmazható lépések formájában.

A Mély Belső Átalakulásnak semmi köze a „pozitív gondolkodáshoz”, sem vakon szajkózott hittételekhez. Sokan próbáltuk már puszta akaraterővel legyőzni korlátainkat egyszerűen másképp próbáltunk érezni vagy cselekedni, vagy állandóan hajtogattuk magunkban, hogy igenis megváltozunk. Így kívülről közelítjük meg magunkat. Mintha a felszínen próbálnánk megváltozni, anélkül, hogy érintenénk a probléma lényegét. Mintha aszpirint vennénk be a csonttörés gyógyítására. Lehet, hogy egy darabig jobban érezzük magunkat tőle, de ha nem teszünk valamit annak érdekében, hogy a csont rendesen össze is forrjon, ez a jó érzés bizony nem tart sokáig.

Ezzel szemben a Mély Belső Átalakulás legbelülről hat a külső felé. Egyszerű, lépésről lépésre leírható gyakorlatok sorozata, amely elősegíti, hogy nem kívánt viselkedéseinket, érzéseinket és reakcióinkat könnyen, gyorsan megváltoztassuk, és folyamatosan átéljük a Mély Belső Átalakulásból természetesen fakadó életörömöt.