Skip to main content

Coach marketing: Szeretnél több ügyfelet? Válogass akár 100 ember közül!

coach marketing

Sok coach pályafutása során felmerül a kérdés:

„Hogyan szerezhetnék új ügyfeleket?”

A Fresh Buzz Tribe által létrehozott „Power 100” módszer segítségével akár 100 lehetséges új ügyfél közül is válogathatnak. Ha te is szeretnél több ügyféllel dolgozni, nincs más dolgod, mint az alábbi szempontok szerint összeállítani egy listát azokról, akiket már ismersz vagy esetleg még nem, de szívesen tartanál nekik coaching foglalkozásokat.

nlp coaching coach marketing ‎

1., Személyes ismerősök

Olyan emberek, akiket ismersz és véleményed szerint jót tenne nekik az általad nyújtott coaching. Őket a legegyszerűbb összegyűjteni, írd le a nevüket és elérhetőségüket.

2., Ajánlók

Azok a személyek, akiknek az ajánlásain keresztül szereztél már ügyfeleket korábban is. Ezek az emberek rendkívül fontosak coach vállalkozásod sikeressége szempontjából, ne feledkezz meg róluk. Írd le a nevüket, elérhetőségüket, hívd fel őket, beszélj meg velük egy találkozót, hívd meg őket kávézni, stb. Köszönd meg nekik az eddigi segítségüket. Mondd el nekik, milyen embereknek tartanál a legszívesebben coachingot és kérj újabb ajánlásokat tőlük, majd ismét köszönd meg segítségüket. Néhány coach egyedül ennek a módszernek a használatával megduplázta kliensei számát.

3., Ígéretes lehetőségek

Azoknak az embereknek vagy cégeknek a listája, akik szerinted profitálhatnának a coaching foglalkozásaidból. A cégek esetében nyilván még nem tudod, kik az ezzel kapcsolatos döntésekre felhatalmazott személyek, kapcsolattartók, de ezzel most ne törődj, csak írd le a nevüket, majd később kideríted.

4., Kívánságlista

Kik azok, akiknek nagyon szívesen tartanál coachingot? Nyugodtan gondolj nagyot, akár ismert személyiségeket. Egy amerikai coach például arról álmodozott, hogy Oprah-val dolgozhasson. Kitartóan próbálkozott és végül az Oprah magazin munkatársainak tarthatott coachingot. Igaz, nem teljesen ugyanaz, mintha magával Oprah-val dolgozhatott volna, de egész közel áll hozzá, nemde?

Ha alaposan végiggondoltál mindent, most legalább 100 név van a listádon. Ha azt gondolod, ennyit úgysem tudnál összeszedni és ez erős túlzás, eláruljuk, hogy egy átlagos coachnak több mint 250 név van csak az email levelező listájában. Ehhez képest a 100 nem is olyan sok.

Azt tanácsoljuk, szánj legalább egy órát minden nap a Power 100-ra. Ezt az órát csak arra használd, hogy felhívsz néhány embert a listádról, ne azt tervezgesd, hogy mikor kit hívj és pontosan mit mondj. A cél, hogy naponta legalább tíz embert felhívj, kettővel beszélj meg személyes találkozót és szerezz öt új ajánlást. Az „ajánlókat” felváltva, bizonyos időközönként keresd meg. Legyél kitartó a lehetséges ügyfelekkel, ne várd, hogy valaki egyetlen hívás után vágyjon a coachingra. Rendszeresen tartsd velük a kapcsolatot, hidd el, ez meghozza az eredményét.