Skip to main content

Kerüld a hétfői határidőket az eredményesebb hétért

Mint sokunknak, a híres amerikai illusztrátornőnek, Jessica Hische-nek is sokszor úgy feltorlódnak a tennivalói, hogy azok elvégzése gyakran a szabadideje rovására megy. Ennek megoldására egy olyan ötlettel állt elő, ami hatékonyabbá teszi a munkáját és biztosítja számára a kellő időt a pihenésre: egyszerűen nem tűz ki semmilyen határidőt hétfőre.

hetfo_hataridoHische egy „halogatómunkás”, azaz olyasvalaki, aki apró részletekben halad a munkájával és éppen a határidőre fejezi be azt. Ez végül odáig fajult, hogy sokszor hétvégén is dolgoznia kellett, hogy tartani tudja a határidőket. A megoldás pofonegyszerű, ha szeretsz halogatni, nem szabad hétfői határidőket kitűznöd.

„Ha hétfői határidőről van szó és hajlamos vagy a halogatásra, mint én, akkor egész biztosan sokszor dolgozol hétvégén is. Mint már említettem, szeretek hétvégén dolgozni, de sokkal kevésbé szeretem, mint régebben, mivel kevesebb a munkamániás szabadúszó barátaim száma az életemben.” – mondta Hische

Hische azóta egyetlen fontos határidőt sem időzít hétfőre, inkább adminisztratív munkával tölti ezeket a napokat.  Behozza a lemaradását az e-mailekkel kapcsolatban, interjúkat ad, rendezi az aktákat, feladatokat ütemez, azaz elvégzi az összes olyan apró dolgot, ami a komoly munkavégzés közben csak nyűg lenne a számára, ezzel máris előkészítve a produktívabb munkahetet.

Ha valaha is szembesültél hétvégi munkával, azt valószínűleg a hétfői határidő okozta. Tehát csak küszöböld ki őket teljesen az időbeosztásodból.