Skip to main content

Csapatépítés, avagy a „kivel” miért fontosabb, mint a „mit”

csapatépítés - teambuilding

Előbb az ember, aztán a feladat!!!

Csapatépítés, csapatépítő tréningek, workshopok, mint a szervezetfejlesztés, avagy a hatékony működés alapjai

…mert nem a pénz, nem a stratégia, nem a technológia a titok.

A Csapatmunka!

A csapatmunka a versenyhelyzetek legmeghatározóbb tényezője, egyrészt ereje miatt, másrészt pedig, mert ritkaságszámba megy, mint a fehér holló.

Jelentkezők akik CSUPA NAGYBETŰVEL írják a motivációs levelüket? Hírlevelek, amelyek tele vannak elgépelt telefonszámokkal és mailcímekkel? Kereskedők akik a fél világot körbetelefonálják, d e aztán soha többé nem jelentkeznek? Orvosok, akik nem értesítik a pácienseiket, hogy a régóta várt új medicina megjelent a piacon? Sokan nem akarnak a legjobbak lenni, mert megelégszenek azzal, hogy elég jók!

Sikerre vezethet-e az a stratégia, amely szerint a szolgáltatót nem érdekli, hogy a legjobb minőséget kapják-e a fogyasztói?

Nagyon sok olyan szervezet van, ahol nagy igyekezettel létrehoznak mindent, ami csak egy cégnek kellhet: van ügyfélszolgálatuk, recepciójuk, központi irodájuk, tájékoztatóanyaguk és így tovább – csakhogy minden középszerű. A reménybeli ügyfelek az esetek túlnyomó többségében a konkurenciát választják, ahol lehet, hogy nem minden versenyképes, viszont amikor ez a cég csatába száll, abban a harcban ők a legjobbak!

csapatépítés - teambuilding

Bizonyított tény, hogy a csapatmunka nagyban szerepet játszik egy cég sikerességének fokozásában. Egy vállalat számára sokat jelenthet a munkatársak szaktudása, felkészültsége, azonban a hatékonyság megsokszorozódik, ha az egyes emberek a csapatépítés folyamatában csapattá érnek, és egymást segítve, kreatív hangulatban tevékenykednek a cég sikerének érdekében. Ehhez járul hozzá a csapatépítő tréning.

Ha egy szervezetben, ha egy csapatban mindenki egy irányba “evez”, megszerezhetik a vezető pozíciót bármely iparágban, bármely piacon, bármikor és bármilyen versenytárssal szemben!

Mert a való világban a „KIVEL?” kérdésnek mindig és minden körülmények között meg kell előznie „MIT?” kérdést!

Sokan tartják – szerintünk hibásan – a szervezetfejlesztés és csapatépítés lényegének azt, hogy a megfelelő embert találjuk meg és tegyük a neki megfelelő posztra, munkakörbe.

Szerintünk a KIVEL? kérdésre adott válaszok ettől sokkal árnyaltabbak és emberibbek.

.

Szerintünk a KIVEL? kérdésünk kell, hogy áthassa elképzeléseinket, stratégiánkat, szervezeti struktúránkat és taktikánkat.

.

„Embereink ne az útirány miatt utazzanak velünk, mert ha irányt váltunk kit tudja, hogy ki akar majd leszállni járművünkről és ki az aki maradni akar?!”

csapatépítés - teambuilding

Számos olyan dolog van, ami egy csoport tagjai között nem terjed tovább: ilyen a tehetség, a tapasztalat vagy a gyakorlati érzék. Egyvalamiben azonban biztos lehetsz: az attitűd ragályos. Amikor a csoportban valaki tanítható, és szerénységét gyarapodás jutalmazza, mások is hajlamosak lesznek hasonló jellemvonásokat mutatni. Amikor egy vezető elbátortalanító körülmények között is fokozza az ütemet, a többiek csodálni kezdik ezt a lelkesedést, és hozzá akarnak hasonlítani. Amikor egy csapattag erőteljes munkamorálról tesz tanúbizonyságot és pozitív hatásokat kezd gyakorolni, a többiek utánozni fogják.

Egy csapat tagjainak jó hozzáállása még nem garantálja a sikert, de a rossz hozzáállás igenis garantálja a kudarcot.

Ez az attitűd felemelhet, de tönkre is tehet – akár rólad, akár az embereidről van szó.

Ha Te egy sikeres vállalkozás felelős vezetője vagy, valószínű, hogy már szembesültél a következő helyzettel: bár a vállalkozásod a szakma legjobbjait tömöríti, mégis gyakran van olyan érzésed, hogy nem vagytok eléggé sikeresek, és biztos vagy benne, hogy ennél sokkal sikeresebbek is lehetnének.

Lehet, úgy érzed, hogy ennél sokkal többre lennétek képesek!?

Bizonyára foglalkoztat: Mi az oka ennek, és hogyan lehet a hatékonyságot fokozni? Sok minden megfordult már a fejedben: cseréld le az egész csapatot, esetleg menj át dolgozni egy más szakterületre?

Hidd el, más a megoldás.

Egy csapatot lecserélni, vagy más munkaterületen kezdőként indulni? Nem ez a megoldás! Ez csak felesleges pénzkidobás lenne, amelynek nincs kézzelfogható haszna, csak késlelteti az igazi megoldást. A megoldás Benned, Bennetek van! Csak azt kell megtanulni, hogyan is lehet hasznosítani az egyénben – tehát a Benned és Bennetek – meglévő képességeket. A megoldás abban rejlik, hogy a Te kiváló munkatársaid tudnak-e professzionális módon team munkát végezni?

Az üzleti életben, a szakmai munkában az egyik legfontosabb kérdés az emberekkel való bánásmód. A siker a legtöbb esetben azon múlik, hogy képesek vagyunk-e megnyerni az embereket a saját elképzeléseinknek.

Egy jó csapatban a kiégés (burnout) lehetősége a minimális szintre csökkenthető, köszönhetően az egymásra figyelésnek, a jó emberi kapcsolatoknak.

Kutatások azt bizonyítják, hogy az egyén mérhető eredményeinek mindössze 15%-a írható a technikai tudás javára, és mintegy 85 % az emberi érintkezés technikájában mutatott ügyességének köszönhető.

csapatépítés - teambuilding

Tréningünket azon cégeknek ajánljuk, ahol a csapatépítés célja a szervezet fejlesztése, a belső konfliktusok feltárása, kezelése, a szervezeten belüli csapatmunka erősítése. Az indoor workshop jellegű tréning erősíti a résztvevők közötti jobb kommunikációt, a hatékonyabb együttműködést. A tréning az egyén és a csapat együttes fejlesztésére koncentrál, játékos feladatokkal fejleszti a munkatársak közötti kommunikációt, erősíti a csoportszellemet, az egymáshoz való alkalmazkodást, az eredményes kommunikációt, a motivációt, a döntéshozatalt, a konfliktuskezelést, az időgazdálkodást, a stresszes helyzetek kezelését, a vezetői készségfejlesztést.

A tréning nem csak a csoport szintjén nyújt új élményeket, hanem az egyének önismeretét és identitás-fejlődését is segíti azáltal, hogy a csoporttagok olyan szituációkba kerülnek, amelyek kihívást hordoznak, és ahol új, eddig még talán ismeretlen készségeik használatára van szükség. Ezen kívül, a csoporttagok egymásra is reagálnak, reflektálnak, ezzel tükröt tartva egymásnak, elősegítve a jobb önismeretet.

A tréninggyakorlatok során a csapat tagjai jobban megismerik egymást, megtapasztalják az együttműködés lehetőségeit, közösen szereznek kellemes élményeket társaikról és önmagukról.

Javasolt időtartama a csapatépítő tréningeknek alkalmanként 2, illetve 1 nap attól függően, hogy hol tart a „csapat” a csapatépítés folyamatában.

Néhány ismertebb partnerünk, akik már bennünket választottak:

Mátrai Erőmű ˙ SpedIT ˙ E.On Hungária ˙ PBS Job International

Android Europe ˙ Elsinco ˙ Hyexx ˙ Givaudan ˙ Magyar Agrárkamara

NUMIL / Milupa ˙ Scale Research ˙ Ramiris / Oxygen Wellness

XSight ˙ Magyar Telekom ˙ Magyar Posta ˙ TMF ˙ SPAR

OTP Bank ˙ Celerus ˙ BASF  ˙ STRABAG

Ők megbíznak bennünk és elégedettek! Válassz Te is bennünket!

Itt a tél, az év értékesítési szempontból legintenzívebb időszaka. Milyen állapotban van a csapatod? Egy emberként dolgoznak a cég sikeréért? A legtöbb vállalat munkatársai ilyenkor már pihennek egy kicsit,már nem pörögnek fel! Tervezz előre és készülj fel!

Bánj jól csapatoddal, engedd meg, hogy sikeresebbek lehessetek!
  • mert valamikor, valahol mindenkinek el kell kezdenie tervezni, azt hogy mi legyen
  • mert, fontos, hogy észrevegyük a „megtörtént jövőt”
  • mert mindenkinek szüksége lehet fegyelmező erőre, hogy lássa azt ami van
  • mert nincs nehezebb, költségesebb és hiábavalóbb, mint megakadályozni, hogy „egy tetem bűzleni kezdjen”
  • mert az elmélet a gyakorlat rendszerezését szolgálja és nem fordítva
  • mert a hatékony önismeret, tervezés és döntéshozás mások vélemények figyelembevételével történik
  • mert a kívülálló olyan dolgokat is észrevesz, amelyek sem a színészeknek, sem a nézőknek nem tűnnek fel

Csapatépítéssel, csapatépítő tréningekkel és workshopokkal kapcsolatban kérem küldj egy mailt vagy érdeklődj, jelentkezz telefonon!

Varga Zoltán

  • +36.70.225.77.77.  
  • mail@vargazoltan.me
  • mail@zoltanvarga.me

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.