Skip to main content

Balatoni kerékpártúra

By 2012.07.17.SPORT

2012. augusztus 24-25-26. | péntek-szombat-vasárnap 

…újra kerékpártúra a Balaton körül…

tekerj velünk egy balatoni kerékpártúra erejéig!

Balatoni kerékpártúra

A Balaton, ez a hatalmas víztömeg, nap mint nap más arcát mutatja, egyszer békés, máskor viharos de mindig káprázatos. A tavat körbeölelő 205 kilométeres kerékpárút a legváltozatosabb helyeken kanyarog és felejthetetlen élményt nyújtva visz végig a csodálatos tájakon.

Idén ezt az utat szeretnénk végigjárni, mindezt úgy, hogy legyen idő mindenre: sportra,  játékra, ismerkedésre, fürdőzésre és persze a nagy-nagy beszélgetésekre is.  

A kerékpározás egyre népszerűbb közlekedési és kikapcsolódási mód hazánkban, mi  is hívei vagyunk ennek a sportnak.  A túra közepes nehézségi fokozatú, így igényel némi állóképességet. De leginkább nyitottságot, kalandvágyat és elszántságot. Három napNapi 2×35 kilométer. Szerinted vállalható?

 

Balatoni kerékpártúra!!!! Tarts velünk!

 

Bicikliúton, kisforgalmú közutakon és a tavat övező települések kis utcáin tekerünk majd. A déli parton nem lesz nehéz dolgunk, arra sík terepen haladunk,  az északi part kisebb-nagyobb emelkedőiért pedig kárpótolnak a szebbnél szebb pihenőhelyek.

Mozogni és mozgósítani szeretnénk. Kimozdulni a fülledt nagyvárosokból, és felfedezni a vidék csodáit. Túllépni a saját határainkon, és bebizonyítani önmagunknak, hogy képesek vagyunk rá. Miért ne együtt tennénk ezt meg?

Ugye Te is gondoltál már arra, hogy „egyszer majd jó lenne körbe tekerni a Balatont”? Adni szeretnénk: közös élményt, egy vidám csapathoz tartozás lehetőségét és annak a felismerésnek az erejét, hogy a célok elérhetők.

Szeretnénk hagyományt teremteni. A Selfskills minden évben megrendezi a Balaton körüli kerékpártúrát: mert tudjuk, hogy minden évben új csodák várnak, új kalandok, új felismerések.

Szeretnénk egyensúlyban tartani a kihívást jelentő távot és a kikapcsolódást jelentő élményeket, ezért többféle módon tesszük kényelmesebbé a túrát.

 

A Selfskills díjmentesen vállalja a „balatoni kerékpártúra” szervezését, így az előzetes regisztrációk alapján szervezzük part menti szállodákban és éttermekben a szállást és az ebédet. Igyekszünk kedvező áron, költséghatékonyan megoldani mindezt, a tavalyi évben 4.500 Ft/fő/éj-től volt a szállás és 1.500 Ft/fő a menü.  Szeretnénk a Selfskills csapatát együtt tartani, de a szállás és az étkezés természetesen igény szerint alakítható.  És reméljük a fenti áraktól az idén sem lesz nagy eltérés.

  • A csomagokat – igény szerint – díjmentesen leszállítjuk Budapestről, a Flórián tér mellől és ugyanide fel is hozzuk a Balatontól.
  • És ugyanez az autó a  résztvevők csomagjait díjmentesen szállítja három napon keresztül, amely minden egyes állomásunkon megvár bennünket.
  • A csapattagokkal és kerékpárjaikkal a déli part egyik településén találkozunk péntek reggel (pontos helyszín később)

 

Miért éppen Balaton? Miért éppen balatoni kerékpártúra

Balatoni kerékpártúra…mert napfény vagy eső, dombok és virágok, víz és vidámság. Mert a Soós-hegyi vagy a Csere-hegyi kilátóról, az Óvári messzelátóról nézve szépséges a táj. Kenese és Fűzfő között mesés az erdő,  az Árpád kút természetes forrása oltja a szomjat, a Balatonfüredi Tagore-sétányon megpihenhetsz a hattyúk és kacsák lakta part mentén. Mert Tihany páratlan szépsége elbűvölő, és Révfülöp mellett csodálatos a Millenium kilátóról a balatoni körpanoráma. A Badacsony vulkáni kúpja kiváló szőlőt terem, Szigliget várának romjai a múltat idézik. A déli partról elénk tárul a túloldali csodálatos Balatonfelvidék, és végigtekerhetünk Fonyód hosszú mólóján. A Balatonbogláron található Vár-dombi Gömbkilátóról fantasztikus a panoráma és a szántódpusztai Kristóf kápolna igazi kulturális feltöltődés. A Kőröshegyi kilátó mesés, és Zamárdi szabadstrandja csalogató. Mert Siófokon a Jókai parkban jól esik majd leülni, fagyizni és megpihenni.

 

balatoni kerékpártúra Tekerj velünk a közös élményekért!

Szeretettel várunk mindenkit, aki kedvet érez ehhez a kalandhoz, és ahhoz, hogy tagja legyen egy nyitott és vidám csapatnak. Nekünk fontosak a közös élmények, az aktív pihenés, a kihívások és a sikerélmények.

Ugye Te is érzed magadban a lendületet?

[gravityform id=4 name=Jelentkezés – Szabadidőprogramra title=false description=false ajax=false field_values=’unique_id=1′]

A konkrét indulási időpontról, a balatoni indulási-érkezési helyről, a szállásról és az egyéb részletekről a  szeladrienn@selfskills.hu  e-mail címen érdeklődhetsz. Ha bármilyen egyéb kérdés vagy ötlet merül fel jelezd nekünk azt is és megbeszéljük.