Skip to main content

A vezetők, a Facebook és a hátrakötött kezű bokszoló

A munka világát bizonyos szempontból átformálta a közösségi oldalak megjelenése, ez nem is kérdés.

Az ilyen oldalak a munkán kívül hatással vannak az élet szinte minden területére, a játékra, a barátságra, a szerelemre és rengeteg másra is.

A vezetők számára a közösségi média egy kivételes eszköz. A közösségi oldalak a kommunikáció és a közösségépítés új szintjét nyitják meg. Közvetlen kapcsolatot teremt a vezető és a többi ember között, valós időben működik és ha jól használják, nagyobb produktivitás, egységesebb légkör és több profit is elérhető vele.

Download-Facebook-Wallpaper-HD-1920x1080

Megdöbbentő adat, de mindezek ellenére a vezetők 70-80% egyáltalán nincs fent a közösségi oldalakon.

Körülbelül akkora hátrány ez, mintha egy bokszolónak az egyik keze hátra lenne kötve. Azoknak a vezetőknek a nagy része pedig, akik regisztráltak valamelyik közösségi oldalra, egyáltalán nem használja ki az ebben rejlő lehetőségeket.

A jó hír, hogy egy kis gyakorlással bárki képessé válhat, hogy előnyt kovácsoljon a Facebook és a többi közösségi oldal kínálta lehetőségekből. Íme hat egyszerű tipp, melyek segíthetnek ebben:

Légy önmagad.

Nem hozhatsz létre egy teljesen másik személyiséget, amit csak a közösségi oldalakon használsz. Ezt az állapotot lehetetlen fenntartani és a kollégáid, beosztottjaid is értetlenül fognak állni előtte. Találj egy olyan hangot, ami számodra is kényelmes, őszinte és illik hozzád. Légy nyitott, légy magad és emlékezz: a humor egy megfizethetetlen eszköz.

Maradj annál, amit ismersz és szeretsz.

Lehetetlen mindenkinek megfelelni és nem is szerencsés, ha olyan dolgokba is belefolysz, ami mögé nem tudsz teljes szívvel odaállni. Az embereknek tudniuk kell, hogy amikor posztolsz, akkor az adott témában oktató, inspiráló és releváns tartalmakra számíthatnak tőled.

Helyezd a minőséget a mennyiség fölé.

Mindannyian ismerünk olyanokat, akiknek a posztjait alig várjuk a közösségi oldalakon, mert tudjuk, hogy minden alkalommal új dolgokat tanulunk belőlük. Aztán ott vannak azok, akik azt is kiírják, hogy mit ebédeltek. Legyen minden posztod értékes. Ne aggódj, ha néhány napig semmit nem teszel közzé, inkább tarts egy rövid szünetet, ha ez kell ahhoz, hogy ismét nagyszerű tartalommal tudj előállni.

Kezdeményezz valódi dialógusokat.

A közösségi oldalak remek lehetőséget kínálnak erre és ez az egyik legizgalmasabb és leghasznosabb tulajdonságuk. Olyan fórumot teremtenek, ahol sziporkázhatnak az egyedi meglátások és ötletek. Segítsd elő az ötletek szárnyalását azzal, hogy kérdéseket teszel föl és direkt módon ötleteket kérsz.

Gondolkodj, mielőtt posztolsz.

Tudd, hogy mit akarsz elérni a bejegyzéseddel. Távolíts el belőle mindent, ami rosszul van megfogalmazva, zavaros vagy esetleg bántó lehet. Légy körültekintő, a mint minden más erős és hatásos eszköz, a közösségi média is árthat, ha rosszul használod.

Érezd jól magad.

Elcsépeltnek hangzik, nem igaz? Elcsépelt vagy sem, tény, hogy a tehetséges és hatékony vezetők élvezik, amit csinálnak. Számukra a munka és a játék közötti határvonal elmosódik, remekül érzik magukat, ami az eredményeiken is meglátszik.

nlp coach - Varga Zoltán

Ne feledd, a közösségi oldalak nem valami alaktalan behemótok, akikkel meg kell birkóznod, sokkal inkább a szövetségeseid, akik segítenek teljesítményed javításában.