Skip to main content

5 dolog, amit a legsikeresebbek reggel 8 előtt tesznek

Ébredj és ragyogj!

Mostantól a reggel lesz a legjobb barátod.

Ha a munkába indulás előtti órákat megfelelően hasznosítod, sokkal sikeresebb és egészségesebb életet élhetsz.

Portrait of young smiling woman, at home

Így van, a koránkelés egy gyakori „fogás”, melyet vezérigazgatók, sikeres politikusok és más befolyásos emberek is alkalmaznak. Margaret Thatcher például mindennap hajnali 5-kor kelt, Frank Lloyd Wright még ennél is korábban, 4-kor, a Disney vezérigazgatója, Robert Iger pedig már 4:30-kor talpon van.

Sok ember úgy érzi, hogy este képes a legjobb munkavégzésre, amikor már nyugalom van, ez viszont nehezen egyeztethető össze a koránkeléssel. Az Inc. Magazine által végzett kutatások szerint azonban a koránkelők proaktívabbak és produktívabbak. Mindemellett egészségügyileg is pozitív hatásai vannak annak, ha valaki aktívan tölti a munkavégzés előtti óráit is.

Lássuk, mi az az öt tevékenység, amit a legsikeresebb koránkelők a leggyakrabban elvégeznek.

business yoga #6

Testmozgás

A legtöbb ember, aki naponta végez valamilyen testmozgást, reggel teszi mindezt. Legyen szó akár hajnali edzőterem látogatásról vagy otthoni jógáról, a testmozgás feltölt energiával, ráadásul pszichológiailag is jó érzés tudni, hogy egy fontos feladatot már elvégeztél. Azért is ajánlott reggel edzeni, mert elképzelhető, hogy egy hosszú és fárasztó munkanap után már nem lesz kedved hozzá. Persze sokaknak az a gondolat sem túl felvillanyozó, hogy 5-kor felkeljenek és elmenjenek kocogni, de elég akár 15 perccel korábban felkelned, hogy csinálj néhány fekvőtámaszt, nyújtást és felülést, ami felébreszti a testedet és felkészít a munkanapra.

2cde8d9801f9834332ba28c811cddb53-1798584-1-cfn_502xA

A nap végiggondolása

 Sokat javíthat a teljesítményeden, ha végiggondolod az előtted álló napot, a tervezett menetrendet, a feladatokat és egyéb tennivalókat. A reggelek kiválóan alkalmasak erre, mivel sok ember számára ez az egyetlen időszak, amikor nyugalomban és csendben lehet. A reggeli órákban még kevesebb gondolat kavarog az emberek fejében, így nagyobb az esélye, hogy tisztább képet tudsz alkotni a napodról és jobban meg tudod tervezni azt. Ilyenkor hatékonyabban be tudod illeszteni a naptáradba a teendőidet. Gondolj a mentális egészségedre is, tervezz be egy tízperces szünetet a legnehezebbnek ígérkező feladat után. Állj fel az íróasztaltól és sétálgass egy kicsit. Érdemes az egészséges táplálkozásra is odafigyelni.

wWw.ThumperDC.COM  -  00145

Egészséges reggeli

 Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor csak arra van időnk, hogy gyorsan megigyunk egy csésze kávét, aztán korgó gyomorral már rohanunk is ki az ajtón. Éhesen leülsz az íróasztalodhoz, majd azon gondolkozol, hogy át kéne szaladnod a gyorsétterembe valami harapnivalóért. Ez így nem lesz jó. Szánj rá időt reggelente, hogy kényelmesen megreggelizz, így már munkakezdéskor is képes leszel a feladataidra koncentrálni a korgó gyomrod helyett. Akár a családi viszonyokat is jobbá teheti, ha leülsz a kedveseddel és gyerekeiddel és váltotok pár szót, amíg megeszitek a reggeli gabonapelyhet.

HDPackSuperiorWallpapers304_087

Vizualizáció

 Mostanában rengeteg szó esik a fizikális egészségről, a jó alak megtartásáról, a fogyásról, ugyanakkor a mentális egészség sokszor háttérbe szorul. A reggelek remek lehetőséget nyújtanak, hogy egy kicsit magadba nézz, meditálj és vizualizálj. Képzeld el az előtted álló napot, lásd a sikereket, amiket el fogsz érni. Elég akár egypercnyi vizualizáció és pozitív gondolkodás, hogy jobb kedved legyen és energikusan vágj neki a munkanapnak.

leadership1

A feladatok elosztása

 Mindenkinek van olyan teendője, amit nem szívesen végez el, mégis hozzátartozik a munkájához. Sokszor ezt a nap vagy a hét végére halasztjuk, addig próbálunk nem foglalkozni vele, de közben végig ott motoszkál a fejünkben a gondolat, hogy még el kell végeznünk. Hamarabb megszabadulhatsz a stressztől, ha a nem kedvelt feladatot előre veszed és elsőként elvégzed. Reggel több az energiád, kevésbé vagy fáradt, így könnyebben túl leszel rajta, mintha kimerülten állnál neki. A nehézségük szerint osztályozd feladataidat és haladj a legnehezebbtől a legkönnyebb felé, így a napod egyre könnyebbé és könnyebbé válik.